A múzeumban fogadtam meg, hogy le fogok szokni a dohányzásról

Tegnap múzeumban voltam, ahol egy sorsdöntő dolog történt velem. Kezdem az elejétől.

A családommal van egy hagyományunk: minden évben egyszer közösen elmegyünk múzeumba. Járhatnánk többször is, én örülnék neki, de sajnos ez az a mennyiség, ami mindenkinek belefér az idejébe (anyu, apu és én már mindhárman dolgozunk, a kistestvérem pedig még túl kicsi ahhoz, hogy ennél többször értékelni tudja az ilyesféle programokat). Pedig a város, ahol lakunk, tele van jobbnál jobb múzeumokkal, amik ráadásul félévente új kiállításokkal bővülnek, úgyhogy lenne mit nézegetni. Nekem a művészettel kapcsolatos múzeumok a kedvenceim, a szüleim a történelmi jellegű kiállításokat szeretik a legjobban, a kistesóm pedig a természettudományi témákat kedveli, mert ott cuki állatmakettekkel és hatalmas műanyagbolygókkal tud találkozni. Tegnap olyan múzeumot választottunk, amilyenben még sosem voltunk, ez épp egy irodalmi témájú volt.

Itt történt meg a dolog, ami megváltoztatta az életemet.

Huszonnégy éves felnőtt nő vagyok önálló keresettel, szóval gyakorlatilag azt csinálok, amit akarok. Mégis, az ember csak nem szeretné elszomorítani a szüleit, ezért titokban tartottam előttük, hogy dohányzom.

Egészen eddig.

Ugyanis szépen lassan annyira rászoktam a cigire, hogy még a kétórás múzeumi programunkat sem bírtam ki egy szál cigaretta nélkül. Azt hazudtam, hogy a mosdóba kell mennem, majd a hátsó kijáraton kislisszolva rágyújtottam… a biztonsági őr alig akart visszaengedni, mondva, hogy egyszeri belépésre jogosít csak a jegy… egy katasztrófa volt az egész, és a nap végén még a szüleim is megérezték a füstszagot rajtam a kocsiban, szóval el kellett mondanom mindent.

Eldöntöttem tehát, hogy le fogok szokni a dohányzásról, mert nem akarom ilyen kellemetlen helyzetekbe sodorni magam, és nem akarom, hogy a cigaretta uralkodjon felettem. A dohányzásról leszokás nem egyszerű feladat, de úgy voltam vele, hogy kellő kutatómunkával biztosan találok remek módszereket, amik segíthetnek benne.

Így akadtam rá a Prevenció Patika oldalára, ahol számos hasznos terméket találtam, ami segíthet a leszokásban – a legtöbb ráadásul le volt árazva! A sokak által ismert nikotintapasz csak egy volt a számos, dohányzás leszokásában segítő termék közül. Sok új lehetőséget is találtam, például a citromfű levél kapszulával, ami nem célzottan a dohányzásról való leszokásban segít, hanem a leszokófélben lévő emberek feszültségét oldja, ami egy nagyon fontos szempont. Találtam számos kiszerelésben és ízben gyógyszeres rágógumit is, ami a nikotintartalma miatt segíthet az elvonási tünetekben, és remek átmeneti megoldásként szolgálhat, ha esetleg nem menne rögtön a leszokás. Ha “elgyengülnék”, egyszerűen csak elkezdek rágózni, és máris elmegy a kedvem attól, hogy rágyújtsak. Rágó mellett nikotinos szopogatótablettát is találtam a Prevenció Patika oldalán egyébként, ami szintén óriási kedvezménnyel megvásárolható most. A számomra legérdekesebb, eddig ismeretlen módszer a nikotinos szájspray volt, ami mellett szintén egyszerűnek tűnik a leszokás, hiszen ha ezzel kiváltjuk a cigarettákat, sokkal könnyebb lesz a sprayt is letenni.

Nagyon hálás vagyok a Prevenció Patika oldalának, hogy a dohányzásról leszokás lépéseit ennyire megkönnyítette nekem. Már csak ki kell választanom, hogy melyik fajta termékkel segítsem ezt a folyamatot, és rövid időn belül búcsút is mondhatok ennek az egészségtelen, sok pénz pazarlásával járó szokásnak.

Még a boltba bejutással sem kell bajlódnom, hiszen a Prevenció Patika egy online gyógyszertárként (is) üzemel, ahonnan ugyanúgy tudok gyógyszerek között böngészni, majd azokat megrendelni, mint bármelyik webshopban. Ez az egyedi megoldás lehetővé teszi nekem, hogy gyors döntést hozzak, ami a leszokásnál fontos: ha túl sokat várok, lehet, hogy mindig újabb és újabb kifogásokkal fogok előhozakodni saját magam számára, hogy miért nem aktuális még a leszokás. Hiszen az ember szereti becsapni magát, halogatni pedig még annál is jobban. Az egészségemre viszont egyáltalán nincs határidő, minden nap meg kéne óvnom, hogy még sokáig jól érezzem magam a bőrömben, ne legyenek betegségeim, és sokáig éljek. Úgyhogy nagyon örülök annak, hogy a Prevenció Patikánál azonnal le tudom adni a rendelésemet, amit a kért címre házhoz is szállítanak nekem. Persze, akinek ez könnyebbséget okoz, kérheti GLS csomagpontra is a rendelését, így nem kell otthon vagy a munkahelyén várnia a futár érkezését. Fizetni előreutalással, utánvéttel, illetve OTP vagy CIB bankkártyával is lehetséges.

A dohányzásról leszokás mellett sok másféle problémában is segíteni tud a Prevenció Patika kínálata, és ezeket mind remekül szétválogatják aloldalakra, hogy mindenki könnyen megtalálja a számára releváns oldalt. Ezek mind-mind olyan apró részletek, amikre nagyon jó, ha figyelmet szentel egy weboldal, mert így látszik igazán, hogy törődnek a felhasználóval.

Éppen ezért örülök nagyon, hogy a Prevenció Patika oldalára rátaláltam a dohányzásról való leszokáshoz.