A múzeumlátogatás juttatta eszembe, hogy cserélnem kell az abroncsokat

Feleségemmel a minap múzeumba mentünk. Nagyon szerettük fiatal korunkban a múzeumokat, sokat meglátogattunk együtt. Az elmúlt néhány évben viszont kevés alkalmunk volt az ilyesmire. tehát amikor pár hete megláttam, hogy egy új kiállítás nyílik a múzeumban, vettem rá jegyeket. Feleségem nagyon örült a meglepetésnek, kissé nosztalgia hangulata volt és mondta, hogy gyakrabban kellene ilyesmit csinálnunk.

A kiállítás nagyon jó volt, a témája: autómúzeum volt pontosan. Régi kocsikat néztünk meg. Amikor ott nézelődtünk a különféle, több száz évvel ezelőtti járművek közt, bevillant, hogy még nem cseréltem le a téli gumikat. Fel is írtam magamnak ott, hogy amint hazaérünk rendelnem kell a https://gumidiszkont.hu oldalról, ahonnan mindig szoktam.

Így is lett. Otthon leültem a laptop elé és kiválogattam azokat az abroncsokat, amikre nekem és feleségemnek szükségünk volt az autókhoz. A https://gumidiszkont.hu nagyon praktikus több szempontból is. Például a választék hatalmas, így mindig megtalálom azt, amit keresek. Valamint nagyon részletesen lehet szűrni a 30 ezer különféle abroncs közül. Lehet az autó márkája, gyártási éve, típusa alapján is keresni, mivel minden autóhoz meg van adva, hogy milyen abroncsot szabad venni. De lehet konkrét keresőszavak alapján is szűrni, de van egy részletesebb szűrő is, ahol a gumi méreteit lehet megadni, vagy éppen, hogy téli, nyári az abroncs, mi az abroncs márkája – ugyanis rengeteg márka megtalálható ezen az oldalon, szinte az összes. De lehet még keresni a sebesség és terhelési indexek alapján, amelyekről ad az oldal részletesebb leírást is. Ezért is fantasztikus ez az oldal. Plusz van még a keresési feltételek közt olyan is, hogy az abroncs defekttűrő rendszerrel rendelkezzen, vagy erősített kivitelű legyen.

Hamar meg is találtam a kereső segítségével az abroncsokat ami autóinkra. Be is tettem a kosárba 8 darabot. Ha minimum 4-et rendel az ember akkor már másnap kiszállítják bárhonnan is érkezzen be a rendelés. Ez természetesen csak arra az időszakra érvényes, amikor nincsen főszezon, amikor rengeteg a rendelés és kissé túlterheltek a futárok. A rendelés abroncsonként 1690 forint. De a cég vállal garanciát a termékeire, valamint mivel 100%-ban magyar a cég, így a vásárlás összege 27% áfát is tartalmaz, így számlát is állít ki a cég. A Gumi Diszkont egyébként már 19 éves cég, ás nem csak abroncsok forgalmazásával foglalkoznak, hanem javítással és szereléssel is.

Én egyébként erről az oldalról tanultam meg sok dolgot, amit az abroncsokról érdemes tudni, azok szállításáról, otthoni tárolásáról, a nyomás ellenőrzéséről, arról hogyan kell le vagy felszerelni őket, hogyan kell kiegyensúlyozni a kerekeket vagy meghúzni a kerékcsavarokat. Feleségem is elolvasott sok cikket, ami ezen az oldalon található, például általános tudnivalókat az abroncsokról, vagy a DOT szám jelentéséről, vagy éppen az abroncsok jelöléseiről is kifejezett részletességgel tudott olvasni.