Gyerekkori álmom egy saját fagylaltozó

Én nagyon szeretem a kulturális programokat, és ezzel sokáig egyedül voltam. A férjem nagyon kedves, többször eljött velem pl. múzeumba, mert nem akartam egyedül menni. De tudom róla, hogy nem azért jött, mert annyira érdekelte, hanem szimplán kedvességből. Én ezt mindig is nagyon értékeltem. Szerencsére a gyerekeink mikor nagyobbak lettek, ugyanúgy maguktól érdeklődni kezdtek a kultúra iránt, így ma már velük járom a múzeumokat. Már szinte hagyomány, hogy minden múzeumlátogatás után fagyizás a program. Egy ilyen alkalommal a fiam egyszer rákérdezett, hogy mi lett a gyerekkori vágyammal, vagyis azzal, hogy egyszer legyen egy fagylaltozóm. Mondtam, hogy az évek során feledésbe merült. Persze ez a kérdés felpiszkálta a bennem szunnyadó gyereket, és hazaérve rögtön kutatni is kezdtem.

Meg szerettem volna nézni, hogy ha egyszer szeretnénk egy fagyizót nyitni, honnan lehetne beszerezni az ehhez szükséges dolgokat. Így bukkantam rá az rdealer.hu – ra, amely egy olyan vállalat, ami magas minőségű olasz nagykonyhai és cukrászati, fagyigépeket és jeges ital készítésére szolgáló gépeket forgalmaz. Szerencsém volt, hogy rögtön egy ilyen oldalra bukkantam, úgyhogy el is kezdtem böngészni. Láttam, hogy Fagylaltgépek széles választéka található meg a kínálatukban, így ez igencsak felvillanyozott. Ráadásul bal oldalt a keresési találatokat szűrni is lehet annak megfelelően, hogy éppen nekünk mire van szükségünk. Voltak ugyan fagyigépek, de én mindenképp a hagyományos fagyi vitrint szerettem volna, hiszen az idézi igazán a cukrászdák hangulatát. Bele is szerettem az egyikbe, azonban nem találtam sehol az árát. Ez nem véletlen, hiszen az rdealer.hu a Fagylaltgépeket és egyéb nagykonyhai gépeket külföldről szerzi be, ahol értelemszerűen euróval fizetnek. Az eurónak meg ahogy mind tudjuk, folyamatosan változik az árfolyama.

Különösen tetszett, hogy az új fagylaltgépek mellett voltak a kínálatban használt darabok is. Nem csak a pénzspórolás végett lehet ez jó döntés, hanem például környezetvédelmi szempontokból is az újrahasznosítás jegyében, akinek mondjuk ez a szempont is fontos. Persze nálam is prioritás a környezetvédelem, de azt gondolom, hogy egy induló kis cukrászda elsődlegesen költséghatékonysági szempontból választhatja. Kíváncsiságból rákattintottam a garancia lapfülre az oldal tetején, és ott láttam, hogy az új gépekre a garancia egy év, a használt darabokra pedig három hónap. Ugyan ez utóbbi esetében a garancia kevésnek tűnhet, de szerintem ez is teljesen korrekt. Hiszen mégis csak használt gépekről beszélünk. Van az rdealer.hu – nak egy blogfelülete is, ahol érdekes cikkeket olvashatunk mindennel kapcsolatban, ami vendéglátás. Rögtön az első cikk, amit olvastam arról szólt, hogy milyen szabályokra kell odafigyelnünk akkor, ha éttermet szeretnénk nyitni. Egy ilyen cikk nagyon hasznos lehet, hiszen aki mozgott valaha ilyen területen, az tudja, hogy mennyi buktatója van a dolognak, mennyi mindenre kell odafigyelni.

Láttam, hogy az rdealer.hu – nak van Facebook oldala, ami részemről egy becsülendő dolog. Hiszen manapság ezen a felületen megtalálható az emberek nagy része, és az interneten lehet a legnagyobb tömegeket elérni. Sokkal inkább érdemes ilyen hirdetéseket feladni, mint újságban vagy tévében manapság. Összességében nagyon jó benyomást tett rám az rdealer.hu oldala, különösen a Fagylaltgépek. Biztos vagyok benne, hogy ha elhatározzuk magunkat a férjemmel, és valóra váltjuk egyszer a gyerekkori álmomat, akkor a szükséges gépeket innen fogjuk beszerezni. Nagy szó, hogy ilyen pozitívan nyilatkozom valamiről, mert nagyon kritikus tudok lenni.

Fagylaltgépek