Ha be akarod járni Európa múzeumait, akkor szükség lesz utasbiztosításra!

Az utazás az életem része volt mindig is. Imádok új helyeket felfedezni, szebbnél-szebb helyekre ellátogatni. Szeretem megismerni a helyi kultúrát, és minden esetben ellátogatok a történelmi helyszínekre is, és szívesen járok múzeumba.

Régi álmom volt, hogy eljussak Párizsba. Nem csak a számos, szebbnél szebb helyszín miatt, hanem azért, mert volt egy hely, ami már gyermekkorom óta bakancslistás volt nekem. Meg fogsz lepődni, de ez nem az Eiffel-torony volt számomra, hanem a Louvre. Már kisiskolás koromban is lenyűgöztek az ott kiállított gyönyörű, történelmi jelentőségű szobrok, és kimondhatatlanul vágytam rá, hogy élőben is megcsodálhassam őket egyszer.

Ezek tudatában nem csoda, hogy azonnal izgatott lettem, amikor lefoglaltuk a párizsi utat, és egyből a Louvre jegyei után kezdtem érdeklődni az interneten. Az örömömet úton, útfélen mindenkivel megosztottam. Voltak, akik velem örültek, de voltak olyanok is, akik már kevésbé. Sőt, olyanok is akadtak, akik hasznos tanácsokkal láttak el, például azzal, hogy mindenképp kössek utasbiztosítást.

Szerencse, hogy erre emlékeztettek, ugyanis az öröm mámorában eszembe sem jutott ilyen komoly dolgokkal foglalkozni. Kicsit tanácstalan voltam a témában, így Kitti átküldte nekem a https://www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas linket.
Először félve nyitottam meg, ugyanis valami borzasztó érthetetlen, szaknyelvi oldalra számítottam, ám nem ez várt engem a böngészőben.
A linken egy kiváló, teljesen érhető, könnyed leírást találtam az utasbiztosításról. Minden össze volt benne foglalva, amit tudni érdemes erről a biztosítás típusról és annak kötéséről, ami jól jött, ugyanis annyit értek a témához, mint tyúk az ábécéhez. Ennek ellenére egészen képbe kerültem, mire elolvastam a leírtakat, és rájöttem, hogy az utasbiztosítás nem is egy ördögtől való dolog.

Mielőtt bármibe belevetettem volna magam, szerettem volna utána járni a cégnek a biztonság kedvéért.
A weblapjukon rengeteg információt tettek közzé magukról. Igazából el is szégyelltem magam, amikor megláttam, hogy több, mint 20 éve jelen vannak a magyar biztosítási piacon, és több, mint 70.000 ügyfelük van, én pedig még csak nem is hallottam róluk. Kiterjedt és jól megválogatott partnerhálózattal rendelkeznek: kizárólag a legjobb, nagy múltú cégekkel dolgoznak együtt. Kifejezetten fontos számukra az ügyfeleik elégedettsége, sőt, a lehető legfontosabb dologként ezt tartják számon. Nem véletlen, hogy az ügyfeleik 92%-a újra hozzájuk fordulna biztosítással kapcsolatban, és 98%-uk elégedett a szolgáltatással.
Tanácsadóik naprakészek, és tökéletesen ismerik az emberek félelmeit, melyek felmerülnek egy biztosítás megkötésekor, vagy a hitelügyintézés során. Ezek sokat segítenek abban, hogy megfelelően tudjanak segíteni, vagy programot ajánlani mindazoknak, akik felkeresik őket.

A leírtak szimpatikusak voltak számomra, de én, a szkepticizmus emberi formájának megtestesítője szerettem volna egy valódi ügyfél szájából hallani a valós tapasztalatokat, így aznap este felhívtam Kittit.
Kitti lakást vásárolt általuk, így elég sokat volt kapcsolatban velük. A hitelügyintézés nem kis procedúra, tehát, ha azt sikerült gördülékenyen levezényelniük, akkor minden egyebet is le fognak hasonló módon.
Kitti remek véleménnyel volt róluk. Elmondta, hogy amellett, hogy a legjobb hitelkonstrukciót választották ki neki, végtelenül segítőkészek és készségesek voltak az egész folyamat során, továbbá a lakásbiztosítást is segítettek neki elintézni. Külön örült, hogy nem szívódtak fel a szerződéskötést követően, hanem később, amikor egy beázás miatt kárügyintézésre került a sor, akkor is támogatták. Ezt ugyan online is el lehet intézni (ami szintén óriási előny), de mégis segítettek neki a bejelentésnél. Minden kérdésére készségesen, türelmesen válaszoltak, továbbá a kifizetésre került összeg is tökéletesen megfelelő volt a kár mértékéhez viszonyulóan.

Meggyőzött Kitti története, úgyhogy újra megnyitottam a https://www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas oldalt, hogy kössek magamnak egy utasbiztosítást. A biztosítás ezen fajtája eltér a többitől, hiszen határozott időtartamra szól, és elég speciális károk ellen véd minket. Aggódtam, hogy nem fog menni a megkötés, de utólag azt mondom, hogy gyerekjáték volt. A Pannon Safe online kalkulátora remekül lett összeállítva, az sem tudja elrontani, aki életében először hall az utasbiztosításról.
Miután elfogadjuk a szükséges dokumentumokat, nyilatkozatokat, csupán kérdésekre kell válaszolnunk és a megfelelő adatokat megadnunk ahhoz, hogy eljussunk a kilistázott ajánlatokig.
Nekem kifejezetten tetszik, hogy a saját igényeink alapján tudjuk összeállítani a biztosításokat. A baleset- és betegségbiztosítás térítési limitjét is mi szabjuk meg, továbbá rajtunk áll a döntés, szeretnénk-e bele valami extrát, például sportfelszerelésekre vonatkozó fedezetet. Én mindenből a legjobbat, legmagasabb összegű biztosítási lehetőséget kértem, nem bíztam a véletlenre.
Csupán néhány kattintás, és máris előttem voltak a 100%-ig személyre szabott, kiváló ár-érték arányú termékek. Mindhez tartozott egy részletes tájékoztató annak tartalmáról, így ezeket összehasonlítva könnyű volt döntenem arról, melyiket válasszam. Az ár igazából nem is volt mérvadó, hiszen az összes ajánlat ára meglepően alacsony volt annak tartalmához képest.

A megkötés sem volt bonyolult folyamat. Miután sikerült ezt a lépést is megtenni, minden szükséges dokumentumot megkaptam e-mailben. Őszinte leszek, álmomban sem hittem volna, hogy ilyen könnyű lesz elintéznem egy biztosítási ügyet. Nekem erről mindig a hosszú, kígyózó sorok és végtelennek tűnő, unalmas várakozás jutott eszembe. Gyűlölöm ezt, talán ez is az egyik ok, amiért nem mozgok otthonosan pénzügyi témában. Ennek ellenére itthon, kényelmesen, a kanapén ülve intézhetem a Pannon Safe által a biztosítási ügyeimet.

https://www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas

Mivel kifejezetten szimpatikussá vált a cég, alaposabban szétnéztem, hogy mivel foglalkoznak még ezeken kívül. Megtudtam, hogy utas- és lakásbiztosítás mellett nyugdíjbiztosítás is szerepel a repertoárban. Ennek kifejezetten örültem, hiszen már rég foglakoztatott a téma, bár ebben biztosan kérnék részükről szakértői segítséget.
Ezen felül eldöntöttem, hogy a KGFB és casco ügyeket is náluk fogom intézni. Ezeket ugyan csak biztosítási évfordulónál lehet cserélni, de mivel érdemes minden évben felülvizsgálni, az ideit a Pannon Safe oldalán fogom megtenni. Utólag már bánom, hogy a hitelemet nem velük intéztem, ugyanis az enyém feltételei messze elmaradnak Kittiéhez képest.

A Pannon Safe valóban egy kiváló cég. Büszke vagyok, hogy egy magyar vállalat is képes nemzetközi színvonalat képviselni ezen a cseppet sem egyszerű szakmai területen. Elkötelezetten dolgoznak nap, mint nap annak érdekében, hogy mindenben naprakész információkkal tudjanak szolgálni az ügyfelek számára, és minden elvállalt ügy esetén értéket teremtsenek.

Most már értem, hogy miért elégedettek azok az emberek, akik végül a pénzügyeiket a Pannon Safe-re bízták. Most már nekem sem kérdés, hogy mindennel kapcsolatban őket fogom hívni, hiszen a kiváló programok mellet ügyfélközpontúságuk páratlan, és tudom, hogy máshol nem lenne részem ilyen minőségű kiszolgálásban.

Már alig várom, hogy a párizsi utammal valóra váltsam a régi álmom. Most már nem kell semmi miatt aggódnom, ugyanis a https://www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas linken kötött biztosításom nekem is, és utastársamnak is 100%-os védelmet nyújt, bármi is történjen. Ettől gondtalanabb nem is lehetne egy utazás!