Porcelán tányér változatos földszínekben igazi műremek

Számomra különleges értékkel bírnak a háztartásban fellelhető tányérok, mert egy olyan városból származok, ahol ennek kulturális jelentősége volt és van. Bár egyre kevesebben viszik tovább a “rákos tányér” hagyományát, Tata mégis híres erről a motívumról, hála az itt élő és tevékenykedő keramikus és fazekas mestereknek. Bár a mai trendeknek nem feltétlenül felel meg, mégis, van benne valami patina és egy kis történelem, amitől az értéke elorozhatatlan. Hasonló érzéseket vált ki belőlem némelyik mai, számomra modern művészeti értékkel felérő porcelán tányér, például amik a hunniakristaly.hu-n elérhetők, valami egészen különlegesek.

Nem véletlen persze az sem, hogy ezeket hotel porcelánként árulják, hiszen nem egyszerű, hétköznapi tányérokról van szó. Sem kinézetében, sem pedig anyagában nem mindennapi, amit a hunniakristaly.hu-ról rendelni lehet. Egyrészről, számtalan mintázatból és színből lehet válogatni a porcelán tányér kínálatban és ha megvan a szín és a minta, onnantól kezdődik csak az igazi válogatás, hiszen egy-egy kategóriában megtalálható többek között egy fülnélküli levescsésze, egy lapos couvert tányér többféle méretben is, ahogyan a lapos desszertes tányérból is kétféle méret van. Csak hogy ne holnapig részletezzem a teljes készletet, a teljesség igénye nélkül van még svájci tányér, terítéktányér, mélytál, mélytányér, négyzetalakú tányér, organikus tál, vegan couvert tányér, oválistál, pasta tányér, prezentációs tál, szögletes tányér,pizza tányér, szögletes tálka, vegan desszert tányér, vegan svájci tányér és vegan terítéktányér is. És akkor még ezekből is számos más és más méret van.

Másrészt pedig a minőség az, ami miatt kiemelkedik a Hunnia Kristály porcelán tányér kínálata. Ezek kimondottan vendéglátóiparba gyártott és forgalmazott termékek, vagyis sokkal jobban állják a sarat, mint egy egyszerű, háztartási célokra készült edény. Arról nem is beszélve, hogy a forgalmazó 5 év garanciát vállal arra, hogyha mégis idő előtt fogyatkozna meg a készlet, akkor még fog tudni cseredarabot adni ugyanabból a mintából. És bizony a HORECA minőség az mindenhol garantálja a hosszú életet – persze csak rendeltetésszerű használat mellett, mert ha valaki frizbizés céljára vásárol porcelán tányért, az számoljon a gyors fogyással.

Több személyes kedvencem is van a hunniakristaly.hu porcelán tányér webshopjában. Aki egyszer oda téved, az szerintem azonnal meg is érti, hogy miért van ez így. Az egyszerű, hagyományos fehér porcelán tányérokból is vannak olyan izgalmas formák, amik nagyon klasszak, de amint megláttam a színes és mintás darabokat, már nem is keresgéltem mást. Egyszerűen mindegyik csodaszép és a bőség zavarában vagyok, hogyha csak egyfélét választhatok közülük, akkor az melyik lenne. A Galaxy és Serenity kollekció, de a Moon és a Green Harmony is nagy kedvencem. Nektek melyik tetszik a legjobban?