Vajon milyen a múzeum energetikai tanúsítványa?

Ezen az oldalon olvastam az energetikai tanúsítványról, és azóta azon gondolkozom, hogy vajon milyen lehet a múzeum besorolása.

Korábban írtam már nektek a napelemekről, ezt itt olvashatjátok: https://beregi-muzeum.hu/a-napelem-megterulese-gyerekjatek-egy-jo-ajanlattal/.

Azóta ismét feljött nálam ez az energetika téma, és megnéztem, mégis honnan lehet tudni, hogy ezekkel a korszerűsítésekkel vajon mennyit fejlődött a múzeum, mit is jelent a napelemek megjelenése.

Ekkor találtam rá az e-tanusitas.eu oldalra. Ezen az oldalon tételesen végig veszik az energetikai tanúsítvány elkészítésének a menetét, hogy pontosan hogyan is kell ezt igényelni.

Ezen az oldalon kell jelezni, hogy szükségünk van erre a tanúsítványra, és vissza is hívnak, egyeztetnek egy időpontot, amikor eljönnek, megnézik az ingatlant, a kiküldött szakember megvizsgálja a nyílászárók állapotát, a melegvízellátó rendszert, a födémet, a padlót, a fűtést, majd ezek alapján elkészíti a cég az energia tanúsítványt, ami egy könnyen érthető dokumentum arról, milyen is az energiafelhasználása az ingatlannak, esetünkben a múzeumnak.

Ez a dokumentum nem kötelező, az csináltat, aki csak szeretne, ezt is ezen az oldalon olvastam. Néhány pályázathoz kérhetik, illetve az ingatlanok eladásakor fontos, nélkülözhetetlen dokumentum.

Egyébként a cég nagyon jól, nagyon gyorsan dolgozik, csupa jó véleményeket olvastam róluk, relatíve olcsók, és 24 órán belül elkészítik a dokumentumot, így nem kell sokáig szöszölni vele.

Országszerte végeznek tanúsítást, nem akadály nekik az sem, ha valaki nagyon messze lakik a fővárostól. nem is kerül sokkal többe a vidéki munkavégzésük, mint Pest megyében, csak kb. 4000 Ft-tal kerül többe.

Az áraikat pedig alapvetően az határozza meg, milyen az ingatlan jellege, hogy családi ház vagy lakás, illetve vidéken vagy Pesten van, és persze a mérete, hogy hány négyzetméter.

Szeretném tudni, hogy milyen a múzeum besorolása, és szerintem később jól is fog jönni ez a dokumentum, úgyhogy mindenképp fel fogom keresni ezt a céget és egyeztetni fogok velük, hogy esetleg a múzeumot is tanúsítanák-e. Azt láttam ezen az oldalon, hogy a tanúsítás mellé még egy ingatlan kisokost is adnak, benne számtalan érdekes témával, azt is szeretném majd elolvasni, hátha tanulok belőle valami újat ingatlan ügyben.